comite gedichten dichters route

 

 

Nieuws

Aanmelden gevels & donaties

Nieuwsbrief

Meldpunt onderhoud gedichten

Links

Contact

 

ontwerp: Absoluut Designers

 

Deze website is mede mogelijk
gemaakt door:

Tante Louise Vivensis
Absoluut Designers
The Image Factory
Schildersbedrijf Tony Aarden

 

 

 

Benno Barnard

 

H.C. ten Berge

 

Bert Bevers

 

Frans Budé

 

Emma Crebolder

 

Maria van Daalen

 

Aleidis Dierick

 

Anton van Duinkerken

 

Anna Enquist

 

Peter Ghyssaert

 

Albert Hagenaars

 

Johanna Kruit

 

Pieter Langendijk

 

Y. Né

 

Ester Naomi Perquin

 

Hans Tentije

 

Jabik Veenbaas

 

Victor Vroomkoning

 

Hans van de Waarsenburg

 

 

 

 

Albert Hagenaars

 

Vissershaven (Van Konijnenburgweg)

 

 

Albert Hagenaars werd geboren in Bergen op Zoom op 7 april 1955 en was aanvankelijk werkzaam als beeldend kunstenaar en galeriehouder. Hij studeerde Nederlands en bracht veel tijd in Frankrijk door. In 1980 koos hij voor de literatuur. Werk van zijn hand verscheen in talrijke bladen en bloemlezingen, waaronder Maatstaf, De Tweede Ronde, Literair Akkoord, Raster, New Found Land en De Nederlandse poëzie van de negentiende en twintigste eeuw in 1000 en enige gedichten.

 

Behalve gedichten, romans en vertalingen schrijft hij ook kritieken over literatuur en moderne beeldende kunst voor tal van bladen alsmede, sinds 1980, de Nederlandse Bibliotheek Dienst.
Als redacteur van Poëzie-uitgeverij WEL was hij intensief betrokken bij de productie van vele tientallen bundels. Hij werkt graag samen met kunstenaars en musici en ook met collega’s uit andere taalgebieden.

 

Enkele van zijn boeken werden vertaald; in het Duits, Engels,
Frans en Indonesisch. Bovendien maakten componisten muziek bij werk van Albert Hagenaars. Jan Walraven produceerde een cd met muziek voor piano en orgel gebaseerd op de bundel Linguisticum.
De Amerikaanse musicus Dirk Stromberg koos 18 gedichten uit Tropendrift voor een gelijknamige dubbel-cd met overwegend elektronische muziek. Hierop zijn de gedichten in de Engelse vertaling van John Irons te horen.

 

Albert Hagenaars maakte veel reizen, door o.a. de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en bovenal het Verre Oosten. De laatste jaren woont en werkt hij in de zomer in Indonesië, het geboorteland van zijn vrouw. Zijn belangrijkste thema’s zijn daarom: reizen, interculturele relaties, vervreemding en niet in het minst de liefde, de liefde in ál haar facetten. Zijn belangrijkste titels verschijnen bij Uitgeverij In de Knipscheer.

 

In 2007 ontving hij de Sakko-Prijs, een oeuvre-onderscheiding die jaarlijks beschikbaar wordt gesteld door Tamoil Nederland BV.

 

www.alberthagenaars.nl